Skip to main content

Plan Einstein gaat door, nu als Plan Einstein Haydn aan de Joseph Haydnlaan 2A in Utrecht. Met het asielzoekerscentrum van COA gaan we verder met samen wonen, werken en leven voor vluchtelingen en wijkbewoners. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang.

Start 2019 en rooster

De cursussen en activiteiten op Plan Einstein Haydn gaan in januari 2019 van start, overdag. Het gaat om cursussen Engels op wisselend niveau en Ondernemerschap.

Medio december is bekend wanneer en welke cursussen op Plan Einstein Haydn plaatsvinden. Het rooster en andere actuele informatie komt op www.plan-einstein.nl

Voor wie

Voor de cursussen kunnen bewoners van het asielzoekerscentrum en van omliggende buurten zoals Halve Maan, Oog in Al, Lombok, Transwijk en Kanaleneiland zich opgeven. Aan het volgen van een cursus zijn geen kosten aan verbonden, maar het aantal mensen per klas is beperkt! Geef je daarom snel op.

Locatie

Het gebouw van Plan Einstein Haydn aan de Joseph Haydnlaan 2A biedt op zolder ruimte aan onder andere enkele leslokalen, zit- en werkplekken en kantoorruimte voor medewerkers van Vluchtelingenwerk Midden-Nederland en Welkom in Utrecht. Gekeken wordt of het inrichten van een aparte ontmoetingsplek met buurtcafé en een groen, autoluw plein met speelvoorzieningen haalbaar is. De toegang tot het pand ligt aan een binnenplein met parkeren voor fietsen en auto’s, te bereiken via een eigen toegangsweg vanaf de Joseph Haydnlaan.

Organisaties

Aan Plan Einstein Haydn leveren veel initiatieven en organisaties een bijdrage, zoals Welkom in Utrecht, Stut, COA en de oorspronkelijke URLP-partners Vluchtelingenwerk Midden-Nederland, Socius Wonen, Volksuniversiteit Utrecht, Universiteit Utrecht, COA, gemeente Utrecht, Social Impact Factory, University of Oxford en Roehampton University.

Contact

Meedoen? Bewoners, ondernemers en organisaties -met name uit de wijken West en Zuidwest- die bij Plan Einstein Haydn willen aansluiten, zijn van harte welkom met hun plan, idee of initiatief.

Wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Meedoen aan cursussen en activiteiten? Zelf wat organiseren? Stuur een bericht of aanmelding naar vluchtelingenvragen@utrecht.nl