Wat is Plan Einstein?

Plan Einstein

Samen leven, samen leren en samen werken in Overvecht, dat is Plan Einstein!

Plan Einstein is de naam voor de innovatieve aanpak van de gemeente Utrecht en haar partners op het gebied van opvang en integratie van vluchtelingen. Aan de Einsteindreef in de Utrechtse wijk Overvecht wonen vluchtelingen samen met jongeren uit de wijk.

Ook kunnen zowel de bewoners van Plan Einstein als de wijkbewoners in Overvecht hier cursussen en activiteiten volgen. Met de cursussen zakelijk Engels en internationaal ondernemerschap werken ze aan hun professionele toekomst, ongeacht in welk land die toekomst ligt. In het praktijkprogramma kunnen deelnemers hulp krijgen bij het starten van een bedrijf, ondernemende vaardigheden opdoen, individueel gecoacht worden en hun professionele netwerk uitbreiden.

Vluchtelingen benutten zo de wachttijd en pakken hun leven weer op en ook wijkbewoners komen een stap verder in hun toekomst. In Plan Einstein worden ook ontmoetingsactiviteiten georganiseerd, zoals samen eten of sporten, netwerkbijeenkomsten en een taalcafé. Plan Einstein is daarmee een plek in Overvecht waar mensen elkaar ontmoeten, waar nieuwe sociale en professionele contacten worden gelegd en waar je een stap zet in je (professionele) ontwikkeling.

Wie zijn betrokken bij Plan Einstein?

Lees verder